9 juni 2021
19:00

KB Karlskoga

Referat: Grums IK - KB Karlskoga

Senast Grums vann en match i division 4 var i augusti 2012. Nu var det dags igen. Hemma på Idrottsparken slogs topptippade KB Karlskoga tillbaka med 2-1 (1-0).
Grums gjorde en bra första halvlek, hade stort bollinnehav, men kom inte till så många vassa målchanser. Tillräckligt dock för att halvtidsledningen på 1-0 skulle vara motiverad.
KB Karlskoga ställde upp med ett traditionellt 4-4-2. Det såg, i första halvlek, fantasilöst ut, gästernas möjligheter inskränkte sig till långa inkast och hörnor.
Grums varierade sitt anfallsspel mer, men det skulle dröja till slutminuterna av halvleken innan farligheterna resulterade i mål. Robin Frisell hjälpte Sebastian Lundqvist att pressa till sig bollen högt, och i avslutningsläget var Lundqvist skoningslös.
I andra halvlek kom KB Karlskoga ut hetare, om inte som ett nytt lag så betydligt vassare. Det var nu som man tvingades visa att det skulle finnas fog för att att de flesta lag, inklusive KB själva, hissat upp laget som seriens stora favoriter.
Gästerna klev fram i planen, satte press, och tryckte tillbaka Grums. Man vann det mesta av närkamperna, tog tag i andrabollarna och stressade motstpåndarna till felpass. Det mynnade ut i massor av hörnor, långa inkast och frisparkar på offensiv planhalva.
Grums blev tveksamma, kom sent in situationerna och skänkte bort en hel del av dessa hörnor, frisparkar och inkast; som egentligen var KB Karlskogas anfallsvapen. Det var också ett ohälsosamt stort antal felpass på egen planhalva.
Kvitteringen kom efter 62 minuter, en kontring ledde fram till en straff som Kim Selmer säker satte i mitten av målet.KB fortsatte sedan att trycka hårt, till sist anade man att det skulle bli "en hörna för mycket" för GIK Men man redde ut det, i stället kom segermålet efter 85 minuter. Sebastian Lundqvist bröt in från vänster, som den avslutare han är gick han rakt på mål och drog in bollen till 2-1.
Det blev en lång diskussion huruvida bollen var inne eller inte. Vi satt i perfekt bollbana och förstod inte alls matchledarnas tveksamhet i målsituationen. Förmodligen var huvuddomaren och assisterande domaren i sådan position att man inte uppfattade situationen. Att gästerna försökte underblåsa tveksamheten är ju fullt begripligt.
Rätt blev det till slut, Grums höll undan och vinner på en spelmässigt bra första halvlek och att man sod emot när KB tryckte på för fullt i andra.
Laget: Jerker Westberg - Simon Widström, Samuel Strömberg, Petter Gunnarsson, Andreas Ragnarsson - Bastian Rojas Diaz, Pablo Munos, Adam Jansson - Robin Frisell, Filip Jansson - Sebastian Lundqvist - Ido Henriksson, Emil Thodal, Mohammed Khalif, Daniel Åslund, Erik Åsberg.